Bodite obveščeni

Recept za ovseno pogačo - polnovreden obrok za vsak del dneva

Uravnotežen in polnovreden obrok je vreden več, kot zlato! 

Zato danes z vami delim moj recept za OVSENO POGAČO. Le to si lahko naredite tudi dan prej, saj zdrži vsaj dan ali dva v hladilniku, je lahko prebavljiva, brez neprijetnih vonjav (primerna tudi za pisarniške obede) in ponuja obilo variacij ne glede na vam ljubi okus:

 

 

 

 

 

 

 

 

POTREBUJETE:                                                                                             

  • 1 jabolko
  • pol žličke maščobe (kokosova, ghee)
  • cimet ali kardamom – po izbiri                                                                                    
  • mleko ali rastlinski napitek
  • sladilo po želji (trsni sladkor, javorjev sirup, melasa, yakon…)
  • ovseni kosmiči (lahko tudi pirini)
  • posip po želji (mandlji, lešniki, kokosova moka)

POSTOPEK:                                                   

  • Predhodno segrejte pečico na 180 – 190 °C,
  • na ponvi segrejte maščobo, jabolko sesekljajte na koščke, lahko ga tudi naribate,
  • jabolko dodajte maščobi in ga malce popražite,
  • dodajte cimet ali kardamom in sladkajte, če je to potrebno,
  • zalijte s približno 1,5 dcl mleka ali rastlinskega napitka in segrejte do vrenja,
  • tik predno zavre dodajte cca. 4 žlice ovsenih kosmičev in vse skupaj dobro premešajte,
  • ko se kosmiči le malo razpustijo, ugasnite ogenj,
  • pekač obložite s peki papirjem in nanj pretresite celotno maso,
  • poravnajte debelino, da bo enotna in na koncu potresite svojo ovseno pogačo s tistimi dobrotami, ki so vam najbolj pri srcu,
  • pecite približno 15 minut, da vsa odvečna tekočina tekočina izpari,
  • ohladite ovseno pogačo in jo narežite na kocke ali trikotnike.

ZDRAV IN DOBER TEK! :)

Recept: Monika Kozjek


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.