Bodite obveščeni

Nega las - kar iz domače kuhinje!

Naši lasje so naša prava naglavna krona. Že v davnih časih so lasje predstavljali simbol moči, osebnosti in neodvisnosti in kar nekaj zgodovinskih zapisov je neposredno povezanih z lasmi. Dandanes so naši lasje nekakšen modno statusni simbol, preko katerega svetu sporočamo kdo in kaj smo ali pa so naša zaščita in nam predstavljajo cono udobja. Barve pričesk še nikoli niso bile tako raznolike in kratko pristriženi lasje že zdavnaj niso več le domena moških.

 

 

 

Kaj pa če naš las ni tako krepak in mehek, kot bi si želeli?

Naši lasje so živ del našega telesa in potrebujejo zadostno količino beljakovin, glukoze, vitaminov in mineralov, da lahko normalno rastejo in so zdravi. Tudi hidracija telesa vpliva na krhkost naših las.

Današnje tržišče ponuja tisoče rešitev za krepitev strukture in rasti las. Nekatere so resnično učinkovite, druge pa vam le učinkovito vzbudijo upanje in izpraznijo denarnico. Danes bomo pogledali, kako si lahko na preprost in predvsem naraven način okrepite svoje lase in izboljšate tudi njihovo ponovno rast.

TEŽAVA: Šibki in redki lasje, izpadanje las

REŠITEV: Uživanje neoluščenega prosa na daljši rok

Neoluščeno proso vsebuje večje količine fosforja, magnezija in železa ter silicija. Je eno redkih žit, ki vsebuje tudi kremenčevo kislino, ki je nujno potrebna za normalno rast las in nohtov.

Priporočam vam, da vsak dan zaužijete 1 zvrhano žlico neoluščenega prosa, ki ga lahko zmeljete in dodate v smoothie, potresete po solati ali dodate v druge jedi. Sprememba bo vidna že po prevem mesecu.

TEŽAVA: Suhi in krhki lasje brez strukture

REŠITEV: Obloga iz kokosovega olja

V kokosovem olju se nahajajo predvsem srednje-verižne maščobne kisline, zato v lase prodre precej globlje in hitreje kot kateri koli drug balzam. Kokosovo olje lahko uporabite za obnovo poškodovanih konic in vlaženje lasišča, vaši lasje pa bodo po uporabi mehki in sijoči.

Kokosovo olje segrejte med dlanmi in ga nanesite na konice celotnih las. Nekaj ga lahko v masirate tudi neposredno v lasišče. Lase zaščitite s prozorno folijo ali kapo in jih pokrijte z brisačo. Oblogo iz kokosovega olja imejte na laseh vsaj 1 uro, še bolje pa čez noč. Zjutraj si lase dodobra izperite in uživajte v izboljšani strukturi vaših las.

TEŽAVA: Suhi lasje, brez leska

REŠITEV: Obloga iz banane in medu

To oblogo lahko uporabite tudi na koži obraza, kadar potrebujete hitro rešitev za regeneracijo kože. Po njej bo vaša koža napeta in sijoča. Banana ima odlične vlažilne lastnosti in vsebuje veliko hranil. Bogata je z maščobami in beljakovinami, ki nahranijo lase in kožo. Tudi med je odličen vlažilec in vsebuje več vitaminov, med drugimi tudi vitamin E, ki naredi lase lepe in sijoče, B vitamini pa pripomorejo k zmanjšanju izpadanja las.

Banano in med zmešajte v mešalniku ali z vilicami, da dobite enotno homogeno zmes. Po potrebi dodajte malo vode ali olivnega olja (ki bo lase še dodatno nahranil). Oblogo nanesite na celotne lase in pustite učinkovati vsaj 1 uro, bolje dlje. Potem oblogo dobro izperite iz las (morda boste potrebovali pomoč glavnika). Lasje bodo po uporabi nahranjeni, navlaženi in sijoči.

TEŽAVA: Mastni lasje

REŠITEV: Obloga iz sode bikarbone

Soda bikarbona ima sposobnost vpijanja odvečnih maščob in deluje bazično. Sodo bikarbono zmešajte z vodo v razmerju 1 : 3. Mešanico nanesite na vlažne lase in pustite delovati nekaj minut. Nato umijte lase s toplo vodo in blagim šamponom. Postopek izvajajte enkrat do dvakrat na teden.

TEŽAVA: Izpadanje las

REŠITEV: Grelna obloga iz ricinusovega olja

Ricinusovo olje pospešuje rast las in preprečuje njihovo tanjšanje.
V kolikor se že dlje časa spopadate z povečanim izpadanjem las, vam svetujem izvajanje oblog iz ricinusovega olja, vsaj 1x mesečno.

Ricinusovo olje s prsti nanesite na konice las in lasišče. Lase nato zaščitite s plastično folijo ali kapo in jih zavijte v brisačo, da bodo na toplem. Olje naj bo na vaših laseh od 15 do 20 minut ali še bolje čez noč. Zjutraj lase dobro umijte in po potrebi večkrat šamponirajte, saj je olje zaradi njegove gostote težje izprati.

Da pa bodo vaši lasje še dolgo lepi in močni vam svetujem še nekaj priporočil:

  • Urejena prehrana – ustrezen vnos B vitaminov in aminokislin bo okrepil strukturo vaših las in nohtov.
  • Hidracija – zadostno pitje tekočin (brez sladkorja) bo hidriralo tudi naše lase in nohte. Tako bodo krepkejši in bolj voljni.
  • Umivanje las z blagimi šamponi, ki ne vplivajo na naravno delovanje lasišča – pomembno je, da poskušate uporabljati čim bolj naravne preparate za umivanje in nego vaših las. Izogibajte se parabenom, silikonu in drugim agresivnim sredstvom, ki ovirajo naravno funkcijo kože lasišča.
  • Sušenje las – potrudite se, da lase čimbolj pogosto sušite brez sušilnikov in oblikovalnikov pričeske, ki vaše lase dodatno izsušijo in tudi poškodujejo.
  • Barvanje las – če si svoje lase barvate, vam priporočam izbiro kane ali barv, ki ne vsebujejo agresivnih sestavin, ki bi vplivale na delovanje kože lasišča.

 

 

»Investiraj v svoje lase, so krona, ki je nikoli ne snameš!«

 


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.