Bodite obveščeni

Recept za izjemno mehak bananin kruh

Recept za bananin kruh, ki je k nam prišel iz daljne Amerike, omogoča recikliranje prezrelih banan, ki jih po navadi zavržemo! Primeren obrok za zajtrk, ali kot prigrizek ob kavici ali čaju, bananin kruh vedno poboža vaše brbončice vsakokrat, ko ga pokusite. Če seveda obožujete okus banan.

Danes z vami delimo različico "bananinega kruha" brez pšenice, brez laktoze in brez jajc, ki pa navkljub temu ohranja izjemno mehkobo in nežen, prijeten vonj!

Naj se peka začne! ?

Čas, ki ga boste porabili:

- Priprava: 10 minut
- Peka: 45 minut
- Počitek: 30 minut

Sestavine za biskvit pravokotne oblike:

  • 3 zrele banane
  • 135 g sveže zmletih celih mandljev
  • 80 g kokosove moke (fino mlete)
  • 100 g ovsenih kosmičev brez glutena
  • 1 zvrhana žlica indijskega trpotca v prahu
  • 1 čajna žlička jedilne sode bikarbone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 0,8 dcl javorjevega sirupa
  • 4,5 dcl rastlinskega mleka
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlička kokosovega olja (za pekač)

Priporočamo:

Priporočamo vam, da izberete in uporabite res zelo zrele banane, sicer bo biskvit precej blagega okusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postopek:

  1. Pečico predhodno segrejte na 180°C. V večji skledi z vilicami pretlačite dve banani, da dobite pire. Bananinem pireju dodajte mlete mandlje, kokosovo moko, ovsene kosmiče, indijski trpotec, sodo bikarbono, oljčno olje, sol in javorjev sirup. Vse skupaj dobro premešajte.
  2. Nežno vmešajte celotno količino rastlinskega mleka. Na koncu pa dodajte še jabolčni kis. Testo vlijte v pravokoten model, predhodno naoljen s kokosovim oljem. Zadnjo banano po dolžini narežemo na rezine in jih položimo na testo. Pustite stati 30 minut pri sobni temperaturi, da semena indijskega trpotca nabreknejo.
  3. Pecite približno 45 minut. Ali je kruh dodobra pečen, lahko preverite z zobotrebcem, s katerim prebodete sredino kruha, če je zobotrebec suh je pecivo pečeno. V nasprotnem primeru nadaljujte s peko nadaljnjih nekaj minut.
  4. Preden ga odstranite iz kalupa, naj se kruh popolnoma ohladi. V hladilniku ga lahko hranite 3 do 4 dni.

Bananin kruh je pripravljen! ? Naj vam tekne! ?

 

 

 

 

 

 

 

 


Vir: "Zdravi zajtrki za tonična jutra!" »Marie-France Farré & Florence Akouka


Če želite biti na tekočem z vsemi našimi lepotnimi, zdravstvenimi in prehranskimi nasveti, nas spremljajte na naši Facebook in Instagram strani!


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.