Bodite obveščeni

Les 3 Chenes - podjetje s srcem!

Prijazen pozdrav,

o dnevu, kot je današnji smo sanjali že kar nekaj časa. Sama sem se že odločila, da si bom izborila urico ali dve, da se naužijem sončnih žarkov in svežega, skoraj pomladnega zraka. Upam in iskreno želim, da si boste tudi sami lahko privoščili kak zgodnje pomladen utrinek, saj pomaga na vseh ravneh vsakdana in življenja samega.

Danes vam želim predstaviti podjetje Les 3 CHÊNES®, ki je locirano v kraju Villechenève, v vzhodni Franciji. Za sodelovanje s tem podjetjem sem se odločila, ker mi je blizu njihova filozofija, ki temelji na znanju o rastlinah in njihovih izvlečkih. Predvsem pa so me navdušili, ker res zavzeto raziskujejo področje zdravja in lajšanja določenih simptomov, ter vse ugotovitve aplicirajo v razvoj naravnih rešitev. V začetku januarja 2019 sem se tudi osebno spoznala z celotnim podjetjem, predvsem ljudmi, ki ustvarjajo to uspešno zgodbo že preko 20 let. Od obiska dalje še toliko bolj močno verjamem, da je sodelovanje s podjetjem Les 3 CHÊNES® prava odločitev. Podjetje deluje celostno in zelo uglašeno. Kar mi je bilo izredno pri srcu je to, na kakšen način so poskrbeli za svoje zaposlene in kako zelo jim je mar za vsakega posameznika, njegovo počutje in splošno zadovoljstvo.

Osrednja stavba podjetja stoji na hribu, v osrčju narave, zelenja in brezčasnih razgledov. Podjetje v svoji strukturi skriva obsežen skupni prostor z jedilnico in kuhinjo, kjer si lahko vsak od zaposlenih pripravi obrok, kavico ali čaj. Na vsake toliko imajo skupne obroke ali pogostitve, kar krepi celotni tim. Prav tako imajo v sklopu podjetja fitnes dvorano in pa celo frizerski salon. :) Izredno simpatično se mi je tudi zdelo dejstvo, da direktor podjetja ves čas skrbi za dobro klimo v podjetju in si vzame čas za vsakega posameznika, če le to potrebuje. Nekako sem povzela, da se trudi približati delovno okolje domačemu. Potem ljudje ne pridejo le »v službo« ampak imajo dano večjo možnost osebne implementacije v delovni proces, če temu še lahko tako rečemo. Storilnost je večja, stresa pa je mnogo manj. Saj je vsak človek obravnavan, kot posameznik in ne le kot del delovnega procesa.

Vsekakor je Les 3 CHÊNES® podjetje, ki je lahko vzor podjetjem po vsem svetu. In hvaležna sem, da sem del tega danes tudi jaz.

Pa začnimo na samem začetku z zgodbo o nastanku podjetja Les 3 CHÊNES®. Trije hrasti (Les 3 CHÊNES® v francoščini) so bili posajeni pred nekaj desetletji, na zemljišču družine Erica Favre-a (ustanovitelj podjetja) in so simbol obljube, ki jo je kot otroku podaril njegov dedek in sicer, da imenuje svoje prihodnje podjetje po teh treh veličastnih drevesih.

Danes, 35 let kasneje Laboratorij Les 3 CHÊNES® raziskuje, proizvaja in distribuira naravna prehranska dopolnila in kozmetiko. Njihov lastniški inovativni center za raziskave in razvoj pa ves čas stremi k naravnim in organskim rešitvam za zdravje in lepoto. Kar povzema tudi njihov slogan: »Naravne rešitve za zdravje in lepoto!«

Podjetje res deluje po principu »od začetka do konca«. Sami izbirajo rastline in testirajo koncentracijo aktivnih učinkovin ter samo bio razpoložljivost posamezne rastline. Zaradi svojega Tehnološkega laboratorija rastlinskih izvlečkov in ekipe za raziskave in razvoj, 3 CHÊNES® nadzira celotno proizvodno verigo, od izbire surovin do distribucije končnih izdelkov. Ekstrahiranje rastlin izvajajo tudi za druga podjetja s prehranskimi dopolnili. Prav tako sami poskrbijo za vse člene proizvodnje in distribucijske verige, med katere spadajo: raziskovanje in razvoj, pridobivanje surovin, laboratorij za analize, enota za ekstrakcijo rastlin, oblikovanje in promocija, priprava logistike in naročil, ter distribucija.

Zavest celotnega podjetja je ves čas naravnana na razvoj in inovitete, ki so podprte z raziskovanji in študijami. Prav zato že vsa leta krepijo svoj odnos na področju raziskovanja in znanstvenih ugotovitev ter sodelujejo z CNRS (francoskim nacionalnim raziskovalnim centrom) in INSERM (francoskim nacionalnim inštitutom za zdravje in medicinske raziskave).

 

Trije hrasti na posestvu
Eric Favre leta 1973
Eric Favre danes
Laboratorij Les 3 Chenes

 

Veliko je še informacij, ki vam jih bi lahko predstavila o njih, pa priznam, sem rahlo začela dolgočasiti celo sebe. :) Se bom potrudila, da se čim pogosteje oglasim in vam predstavim kakšno novost, moje osebno navdušenje ali razmišljanje... Za danes pa je to vse.

Naj bodo vaša pljuča danes polna svežega zraka in naj na koži obsedi topel sončen objem. Do naslednjič,

 

Monika iz Vitalmona


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.