Bodite obveščeni

Moja izkušnja z barvo Color&Soin

Prijazen pozdrav,

današnji zapis je posvečen lasem, tem okrasju na naših glavah, ki mu že od nekdaj pripisujemo simbolne pomene. Zaščiti najbolj izpostavljenemu delu našega telesa, ki nas varuje pred udarci, mrazom, dandanes vedno bolj tudi pred neželenimi pogledi.

Sama sem od nekdaj skrbela za svoje lase. Šele v poznih najstniških letih sem začela z drobnimi pramenčki, da sem le malo poživila celotno mojo podobo, saj je moja naravna barva las iz otroške bele, ki sem jo imela do vstopa v osnovno šolo, prešla v mišjo sivo. Moji lasje so bili vedno močni, polni leska in neukrotljivi. Niso me ubogali niti, ko sem v besnem poskusu na njih izlila ali napršila na hektolitre utrjevalcev, pen in lakov. Nasprotno! Moji lasje kot, da so živeli svoje življenje na moji glavi, ki ni imelo povezave z mano in mojimi željami. Zaradi gostote in strukture sem vedno imela volumen večji, kot sem ga lahko krotila. Danes se z veseljem in rahlim obžalovanjem spomnim teh tegob, ki so bile, ko sedaj pomislim, tako sladke...

Leta, desetletja kasneje moje okrasje še zdaleč ni tako pompozno, kot je bilo na začetku moje udeležbe tega življenja. Pramena je zamenjalo barvanje. Stres, krotenje las s takimi in drugačnimi pripomočki za tisto urico urejenosti, ki potem hitro zbledi v poplavi spominov... Vse to je pustilo kar nekaj posledic na laseh. Vsako barvanje mi je povzročalo neprijetne občutke in pekoče bolečine, saj imam izgleda precej občutljivo lasišče. Brez barve in z izrastkom sem se počutila kot siva miška in brez neke prave energije.

Ker se nikoli nisem preskušala v frizerskih talentih in ker nekako nisem verjela, da se zmorem sama pobarvati, sem svoje lase vedno prepuščala strokovnim osebam. Seveda s tem tudi zaupala, da bodo vsi ohranjali kakovost mojega lasu. Nekateri so ga, nekateri ne. Pred približno petimi leti, pa sem se prvič srečala z barvo Color&Soin, ki mi je bila predstavljena, kot nežnejša oblika kemične barve. Nekega posebnega navdušenja v samem začetku nisem čutila, saj sem se bolj ubadala z mislijo: »Kako za vraga mi bo uspelo enakomerno pobarvati celotne lase?!« In priznam, nisem se počutila prav sposobne v tistem momentu.

Naredila sem vso domačo nalogo, kar pomeni, da sem pogledala filmček, ki prikazuje najustreznejšo tehniko barvanja las doma. Priznam, kar precej sem prvič komplicirala, ko se danes ozrem nazaj. Ampak sem se precej samozavestno zadeve tudi sama lotila. Barvo sem si nanesla po izrastku, in jo pustila 15 minut. Pričakovala sem tako znano draženje in pekoč občutek, kot bi me drobne iglice zbadale v glavo. Pa nič od mojih pričakovanj, na moje veliko veselje in začudenje. Kasneje sem nanesla barvo še na preostale lase in jih pustila še 30 minut. Spet prijetno začudena nad samo nežnostjo barve, do mojega lasišča. Po končanem tretmaju me je zanimalo, kako bo z izpiranjem barve. Ponavadi se takrat lasje pokažejo koliko so dejansko poškodovani, saj postanejo kar rahlo zavozlani in brez leska. Vendar sem bila tudi tu močno presenečena. Lasje so bili voljni in so imeli svojo strukturo, in čisto nič niso smrdeli po kemikalijah! Zame osebno je bila to čista zmaga!

Ko sem si lase posušila in uredila v meni ljubo pričesko sem ugotovila še eno prednost barv Color&Soin – moč refleksnih pigmentov, ki naredijo moje lase res sijoče in lepe, kot sem si vedno želela. In tako sem ostala zvesta te barvi od dneva, ko sem jo prvič preizkusila.

Barvo priporočam vsem ženskam in moškim, ki si želijo spremembe barve las, a ne za ceno zdravega izgleda vaših las. Seveda tudi sama ne prakticiram, niti ne priporočam pogostega barvanja. Barvanje je dobro, da je zmerno, kot vse druge reči v življenju. Svojim lasem pa sem in tja privoščite tudi posebno nego z oblogami, ki jih bodo nahranili. Sploh sedaj v zimskem obdobju, ko naši lasje trpijo vse spremembe temperatur, ko jih izsušujejo ogrevanja in jih veje hladen veter. Bolj, kot bomo skrbeli za njih, dlje časa nam bodo služili, kot naše krone, na vrhu glave.

Po dolgoletnih izkušnjah z barvanjem sem svojega mnenja nisem spremenila nasprotno, sem ga le še okrepila. Sedaj vem, zakaj so te barve številka 1 po prodaji v lekarnah v Franciji (Referenca Color&Soin), od koder prihajajo, navkljub vsem ostalim francoskim ponudnikom.

 

Lepo predpraznično obdobje želim,

 

Monika iz Vitalmona

 


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.