Bodite obveščeni

Izboljšaj svoj spomin: nasveti, ki RESNIČNO delujejo!

Neuravnotežena prehrana, slabša kakovost spanja ali pomanjkanje le tega, stres... so dejavniki, ki lahko vplivajo na vašo koncentracijo in povzročajo težave s spominom.

Rešitev je samo ena: poskrbite za svoj življenjski slog! Prehrana, spanje in telesna dejavnost imajo torej temeljno vlogo pri ohranjanju in izboljšanju našega spomina.

 

Izberite zdravo in uravnoteženo prehrano

Uravnotežena prehrana je ključna za zdravo delovanje naših teles. Izogibajte se preskakovanju obrokov, še posebej zajtrka! Prav tako je treba dati prednost nekaterim vrstam hrane, da okrepimo naš spomin in koncentracijo:

  • Hrani, bogati z omega 3, kot so mastne ribe, laneno olje, repično olje, oreščki... Maščobne kisline so odgovorne za komunikacijo med nevroni.
  • Živilom, bogatim z antioksidanti (sadje in zelenjava).
  • Živilom, bogatim z železom. Železo prispeva k prenosu kisika s hemoglobinom in je vključeno v mehanizme, povezane z nevrotransmiterji. Pomanjkanje železa lahko zato povzroči težave s koncentracijo in pozornostjo ter težave s spominom in učenjem.
  • Hrani z nizkim glikemičnim indeksom (GI), kot so zelenjava, stročnice, polnozrnata žita, suho sadje, ki vam bodo dali energijo in izboljšali nivo koncentracije.
  • Živila, ki vsebujejo vitamine skupine B (losos, špinača, jajca, jetra itd.), ki igrajo bistveno vlogo pri pomnjenju in so bistvena za pravilno delovanje našega živčnega sistema.

Nenazadnje je izrazitega pomena tudi ustrezna hidracija telesa. Priporočljivo zaužiti vsaj 1,5 l vode na dan (pri športnih aktivnostih še malce več) in omejiti poživila (ne pijte preveč kave).

 

 

 

 

 

 

Spanje: spite, da si boste bolje zapomnili! 

Zapomnitev novih informacij se zgodi medtem, ko spimo. Med spanjem se naš spomin utrdi in razvijemo nove veščine.

Pomanjkanje ali slaba kakovost spanja torej moti ta učno spominski proces.

Prav tako sta pozornost in budnost očitno otežena, ko telesu primanjkuje spanja, kar neizogibno vodi do zmanjšane koncentracije.

Dobro je vedeti, da že kratek dremež, približno dvajset minut, izboljša spomin in sprosti ustvarjalnost. Sestavljen iz počasnega in lahkega spanca, omogoča enostavno regeneracijo in vrnitev k preostalim dejavnostim. 1, 2, 3, zadremajte! ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko šport izboljša vaš spomin!

Zdravstvene koristi redne telesne dejavnosti so dobro uveljavljene. Toda ali ste vedeli, da lahko šport spodbuja tudi delovanje možganov?

Ko se učinkovito rekreiramo, možgani dobijo več kisika. Ta oksigenacija je koristna za spomin in kognitivne aktivnosti. Redna vadba, tudi tista nižje intenzitete kot sta hoja ali joga, izboljša mentalno odzivnost, koncentracijo in spomin.

Torej nič več izgovorov! Superge na noge in akcija! ??

 

 

 

 

 

 

 

 

Namigi in predlogi:

  • Ustvarite prijetno okolje zase. Izogibajte se glavnim virom motenja pozornosti (računalnik, telefon, televizija itd.).
  • Vzemite si nekaj minut odmora, razjasnite si misli, si oddahnite ali malce zadremajte!
  • Organizirajte se in načrtujte svoj dan v naprej. Pomembno je, da si postavite jasne in specifične cilje ter določite prioritete. A previdno in z ljubeznijo do sebe, korak po korak.
  • Brez stresa! Ostanite pod svojim nadzorom in v svoji lastni energiji, dihajte in poskušajte nadzorovati svoje misli. Vse bo v redu! ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrebujete malo naravne spodbude?

Laboratorij 3 Chênes je v namen naravne krepitve koncentracije in spomina razvil NEUOGENIUS ZA SPOMIN, ekskluzivni kompleks, ki je rezultat najnovejših znanstvenih raziskav in je ciljno namenjen uspešnemu opravljanju izpitov in mentalnih preizkusov.

Brahmi pomaga vzdrževati dobre kognitivne funkcije ter pomaga izboljšati koncentracijo in spomin. Rožni koren spodbuja telesno in duševno odpornost ter pomaga telesu, da se prilagodi stresu. Kalifornijski zlati mak poveča kakovost spanja.

Idealna rešitev za pripravo na dan D! ??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEUROGENIUS ZA SPOMIN

Se bližajo izpiti? Brez panike! Povečajte svoje možnosti za uspeh z dopolnilom Neurogenius za spomin. In vaš spomin vas ne bo pustil na cedilu!

Vstopate v obdobje izpitov, a se ne počutite najbolje: opešan spomin, težave s koncentracijo in osredotočenostjo... Utrujenost, stres, spanje, pa tudi oslabljene kognitivne sposobnosti so pogosto vzrok za izgubo spomina in težave s koncentracijo med izpitom.

Laboratorij 3 Chênes je za vas razvil NEUROGENIUS ZA SPOMIN - ekskluzivni kompleks, ki je nastal na podlagi najnovejših znanstvenih raziskav za uspešno opravljanje izpitov. Naravna in edinstvena rešitev, ki vam omogoča, da optimizirate spomin in koncentracijo, da se ne podležete stresu zaradi bližajočih se izpitov, da mirno spite in si povrnete energijo in tonus, da boste v optimalni pripravljenosti, ko pride odločilni dan preizkusa.

Idealen za študente, Neurogenius za spomin nudi podporo tudi pri delovni učinkovitosti. Je edini kompleks, ki v vseh okoliščinah optimizira vse dejavnike, ki spodbujajo mehanizme spomina in koncentracije!

Idealna rešitev za pripravo na odločilni dan preizkusa! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispevek je pripravila Pauline Boutte.


Če želite biti na tekočem z vsemi našimi lepotnimi, zdravstvenimi in prehranskimi nasveti, nas spremljajte na naši Facebook in Instagram strani!

 

 


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.