Bodite obveščeni

Zakaj je Efirub popolna podpora pri prehladih in respiratornih obolenjih?

Ustrezna podpora telesu, pri padcu imunskega sistema je ključna, za hitro okrevanje po bolezni. 

Človeštvo v naši zgodovini je živelo milijone let brez sodobnih farmakoloških preparatov in brez uporabe antibiotikov, ki so prišli v uporabo šele v koncu prve tretjine prejšnjega stoletja. Pred tem so se ljudje zatekali v uporabo naravnih antiseptikov, kot je bilo koloidno srebro ali alkohol. Za krepitev imunskega odziva pa so uporabljali rastline in njihove izvlečke. Čeprav je danes na voljo le malo zdravil, ki spodbujajo imunost, obstajajo številna hranila in zelišča za krepitev imunosti, ki lahko dramatično okrepijo imunski sistem in pomagajo premagati napad bakterij in virusov.

Ustrezna podpora našemu telesu je ključnega pomena, kot je tudi pravočasno ukrepanje. Če s prehladnimi obolenji ne ravnamo na pravi način lahko prizadenejo delovanje respiratornih organov in lahko vodi tudi v pljučnico.

EFIRUB nudi dvojno delovanje:

  1. KREPI IMUNSKI ODZIV TELESA
  2. ČISTI IN KREPI DIHALNE POTI

V laboratoriju proizvajalca so dolgo časa razvijali popolno formulo, ko govorimo o zaščiti pred prehladnimi obolenji. Najnovejša formula EFIRUBA z okusom ananasa, je izredno učinkovita in sedaj primerna tudi za nosečnice in doječe mamice.

EFIRUB preizkušeno krepi naravno odpornost, olajša dihanje, zmanjšuje okužbo in odpravlja simptome respiratornih okužb.

Delovanje Efiruba je naravno in brez stranskih učinkov. Zaradi vsebnosti breze, ki vsebuje metil-salicilate (podobno Aspirinu) se odsvetuje ljudem, ki imajo motnje v strjevanju krvi.

EFIRUB v povezavi z okužbo Covid-19

Veliko strank se je zateklo k podpori Efiruba tudi pri potrjeni okužbi s Covid-19. Nihče od rednih uporabnikov ni imel znanih respiratornih zapletov, po preboleli bolezni. Redni uporabniki tudi poročajo o hitrem in lažjem okrevanju.

SESTAVINE IN DELOVANJE

➤ AMERIŠKI SLAMNIK

Svetovna zdravstvena organizacija potrjuje učinkovitost Ameriškega slamnika za preprečevanje prehlada. Na splošno rezultati raziskav o tej rastlini kažejo, da so nekateri pripravki Ameriškega slamnika bolj učinkoviti proti okužbam zgornjih dihal, kot placebo. Raziskovalci so zaključili, da Ameriški slamnik v povprečju zmanjša pojavnost prehladov za 58%. Ameriški slamnik spodbuja imunski sistem, omogoča povečanje belih krvnih celic in jih naredi bolj učinkovite proti patogenim mikroorganizmom.

➤ C VITAMIN

Vitamin C je encimski ko-faktor, ki sodeluje v številnih fizioloških reakcijah. Poznan je po svojem  delovanju proti utrujenosti, vendar je tudi močan antioksidant. Leta 1970 je Ameriška ekipa prepoznala njegovo učinkovitost pri zdravljenju prehladov, saj opravljene meta analize potrjujejo, da je vitamin C učinkovit pri zdravljenju prehlada pri ljudeh, ki so izpostavljeni kratkim obdobjem intenzivne telesne vadbe ali hladnemu okolju. V teh primerih pomaga zmanjšati pojavnost bolezni za 50%. Vitamin C ima pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema.

➤ CINK

Cink je oligo-element in ima pomembno vlogo pri imunskem odzivu. Cink sodeluje pri sintezi celic imunskega sistema. Omogoča, da se naravne obrambe telesa hitro razvijejo in hitro delujejo proti okužbam.

➤ N-ACETIL-L-CISTEIN

N-acetil-L-cistein je derivat cisteina. Uporablja se zaradi vpliva na mukolitike. N-acetil-Lcistein zmanjšuje trajanje in resnost napadov sindroma gripe. Zmanjša sluz na način, da poruši njegove vezi. Pomaga olajšati dihanje. N-acetil-L-cistein zmanjšuje vnetje dihal in izboljša pretok zraka skozi pljuča.

➤ GRENIVKINE PEČKE

Grenivke pečke vsebujejo bioflavonoide in limonoide. Obe učinkovini imata močno antioksidativno moč. Poleg tega zavirajo širjenje mikroorganizmov tako, da jih blokirajo. Flavonoidi imajo protivnetne lastnosti. Zavirajo sintezo in aktivnost mediatorjev, ki sodelujejo pri vnetju. Grenivkine pečke zmanjšajo vnetje dihalne sluznice, olajšajo dihanje in delujejo na zmanjšanju kolonizacij patogenih mikroorganizmov.

➤ EVKALIPTUS

Evropska komisija je odobrila uporabo listov evkaliptusa za zdravljenje vnetja dihal. SZO mu je dodelila enake lastnosti. Evkaliptus učinkuje na vnetni odziv. Dejansko zavira vnetne mediatorje, ki preprečujejo vnetje dihal. Dihanje je olajšano.

➤ MAČJI KREMPELJ (UNCARIA TOMENTOSA)

Mačji krempelj je znan tudi kot Liane Peru. Tradicionalno se uporablja kot imunski tonik in zaradi protivnetnega delovanja. Študije so poudarile njegov pomen pri vnetnem odzivu. Listi Mačjega kremplja zmanjšujejo infiltracijo protivnetnih celic in nastanek edemov. Prav tako ščiti pljučne alveole pred poškodbami onesnaževal.

➤ LUČNIK

Lučnik je ena najbolj priporočljivih rastlin za podporo pri mokrem kašlju in težavam z dihali. V resnici cvetovi lučnika vsebujejo saponine, ki olajšajo izkašljevanje in blažijo respiratorne težave. Prisotnost protivnetnih harpagosidov omogoča uspešno rabo pri umirjanju vnetja žrela in požiralnika. Lučnik se tradicionalno uporablja kot analgetik pri boleznih ust in grla.

➤ BOR

Bor (Pinus sylvestris) je drevo družine  Pinaceae. Poznan je po lisičasto rdečem lubju in raste po vsej Evropi do Sibirije. Eterično olje Pinus Sylvestris je močan dihalni antiseptik, ki deluje proti bronhitisu. Tonira in stimulira ter je dekongestant (limfni sistem) zahvaljujoč proantocijanidolom in je podoben kortizonu.

➤ PELARGONIJA

Pelargonija preprečuje bakterijam in virusom, da bi se fiksirali v sluznico membranskih celic; na tak način ne morejo rasti. Poleg tega spodbuja imunski sistem in olajša boj organizma proti patogenim povzročiteljem. Številne klinične študije razkrivajo teze protimikrobnih, izkašljevalnih in imunostimulativnih lastnosti. Korenina pelargonije je bogata s tanini (katehin, galokatehin, galicacid) in kumarini, kar ji daje preventivne in kurativne učinke pri težavah z dihali, tako odraslih kot otrok.

➤ ROŽMARIN

Rožmarin je zelo pogost in razširjen grm, katerega liste uporabljajo v kuhinji in naravni medicini. Rožmarin vsebuje flavonoide, diterpene, lipide ter tudi triterpenske in fenolne kisline. Te njegove učinkovine mu dajejo antimikrobne lastnosti.

➤ BREZA

Breza je tanko in vitko drevo, ki lahko zraste do 25 m visoko. Razširjena je predvsem v Severni Evropi. Listi breze so bogati z vitaminom C, saponini in flavonoidi. Te spojine imajo antioksidativno vlogo in delujejo protivnetno. Omogočajo pomiritev razdražene sluznice. Breza vsebuje tudi heteroside, ki sproščajo metil-salicilate (molekule podobne “Aspirinu”).

https://www.vitalmon.si/efirubr-za-gripo-in-prehlade-16-praskov

PREDLOGI ZA LAŽJE OKREVANJE

Ob padcu imunskega sistema je počitek še kako priporočljiv. S tem telesu namenite energijo, ki bi jo sicer porabili za aktivnosti, da lažje okreva. Prav tako je pomembna izbira živil - ta naj bodo lažje prebavljiva, polna vitaminov in mineralov (zelenjavne juhice, sadje, zelenjava).

Čaje, kot je na primer ingverjev ali čaj ameriškega slamnika pijte po požirkih. Uživanje C in D vitamina bo le še dodatno podprlo delovanje vašega imunskega sistema.


Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2021 Vitalmon. Vse pravice pridržane.